Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Webáruházunk szíve

Unas webáruház

Látogató számláló

6
2
8
7
5
7
4

Bőr és kombinált kesztyű

Bőr /kombinált munkavédelmi kesztyűk

Kombinált védőkesztyűink nagyszerűségét éppen a különböző alapanyagok ötvözése adja. Hasított bőrből, és csak bőrből készült modellek is elérhetők készleten. Vigye haza hosszú mandzsettás darabjaink valamelyikét, hogy ne csak a kézfeje legyen védve munka közben, hanem a karja nagy része is! Kérdése van? Hívja most ügyfélszolgálatunkat!

Következő lépés
Ár
528 Ft - 18 545 Ft
Raktárkészlet
312
76
Választható színek
10
5
104
103
78
9
50
1
94
153
22
Méretek
5
32
78
97
151
95
19
1
Gyártó
146
20
8
69
1
58
2
5
6
86
8
20
2
1
Termék szűrő
 

  

  A leggyakrabban előforduló bőr típusok a sertés és marha de finomabb kialakítású kesztyűk alapanyagának a kecskebőrt is használják. E mellett megkülönböztetünk   hasított és színbőr kesztyű

típusokat. A hasított bőr termékek általában olcsóbb  árkategóriát képeznek ilyenek például az úgynevezett barkácskesztyűk. Ezek vastagságban alulmaradnak az ipari felhasználásra alkalmas kesztyűkkel szemben.  Ilyen termékeket kizárólag minimális kockázatokkal szembeni munkavégzéshez ajánljuk. A védőkesztyűk mandzsettája tartalmazza azokat a négyjegyű minősítő számokat melyek ismeretében pontosan meghatározhatjuk az adott munkafolyamathoz legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező kesztyű típusokat.

 

EN 420 KESZTYŰKKEL SZEMBENI ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK

• megfelelő pH érték (3,5< ph >9,5)
• kézre való illeszkedés (5 teljesítményszint)
• vízgőz-áteresztőképesség (5 teljesítményszint)
• vízállóság (bőrkesztyűknél 30-180 perc)
• egészségre káros anyagoktól mentes (króm<10 mg/kg)
• kötelező jelölések
• megfelelő méretezés

1. Mechanikai kockázatok
EN388
Az EN 388 szabvány minden típusú kesztyűre vonatkozik, amely a fizikai és mechanikai agressziókat illeti, úgy mint a kopást, a vágást, az átlyukasztást és a szakadást.

 

Mechanikai vizsgálatok jelölései 

 

 Kalapácsjel:                      
A kalapácsjel alatt található 4 szám jelenti, hogy milyen vizsgálatokat végeztek el, és ennek során milyen szintű védelmet biztosít a védőkesztyű viselőjének.
Amelyik helyen X áll azt a vizsgálatot nem végezték el, vagy nem felel meg az előírt követelmény minimális előírásainak.

 Késjel:                        

Jelentése, hogy a védőkesztyűn elvégezték a vágással szembeni ellenállás vizsgálatot leeső éles tárgy esetén.
A vágási vizsgálat 1050g tömegű fém penge, 150mm magasságból való leejtésével történik.

 

2. Antivibrációs védőkesztyűk 

EN ISO 10819

 Az európai szabvány meghatározza a védőkesztyűk esetében fellépő káros rezgések átvitelére vonatkozó laboratóriumi mérések módszereit, az adatok elemzését és jelentését 31,5 Hz és 1250 Hz frekvenciatartományban. A szabvány meghatározza a tesztelési módszert a kesztyű rezgésátvitelére vonatkozóan.

A szabványozási európai bizottság (CEN) által felállítva a kezek révén továbbított rezgések kockázatainak kitett kézrezgés (HAVS) jelenség elleni egyre növekvő igény kielégítésére.

A rendelkezések a tenyér szintjén kerülnek végrehatásra az ujjak kizárásával. A szabvány pontosítja, hogy az ismeretek jelenlegi állása szerint a kesztyűk nem képesek jelentős csök-kenést megvalósítani 150Hz alatti rezgés frekvencia alatt.

Bizonyos kesztyűk még növelhetik ezeket a frekvenciákat, de lényeges leszögezni, hogy egy kesztyű elsődleges sajátossága a kéz melegen és szárazon tartása és hasonló jelentőséggel bír az a tulajdonság is, hogy csökkenti a rezgés okozta bizonyos hatásokat.

Az egyedüli módszer az átadási tényező mérésére az MSZ EN ISO 10819 szabvány szerint, nem alkalmas a rezgések okozta egészségügyi kockázatok értékelésére.

 A rezgések átadására vonatkozó szabvány meghatározása:

A csupasz kéz felületén és a csuklón tartott rezgő szerszám segítségével , a rezgés elleni kesztyű tenyerén mért rezgések átadásának tényezője (egy racionális szám).

Az 1-nél magasabb átadási értékek jelzik, hogy a kesztyű erősíti a rezgést, a 0,6-nál kisebb értékek azt jelzik, hogy a kesztyű csökkenti a rezgést.

 

Kalapács jel

A;B;C,D kategória jelöléssel, mechanikai ártalmak ellen

A          Kopásállóság (1-4 szint)

B          Vágással szembeni ellenállás (1-5 szint)

C          Szakítószilárdság (1-4 szint)

D          Átszúrással szembeni ellenállás (1-4 szint)

 

Kettős háromszög

Elektromosan szigetelő védőkesztyűk jelölése. Alatta az osztály: 00-0-1-2-3-4 számjelölések mutatják, hogy milyen védelmi képességű osztályba sorolták a megfelelőségi tanúsítási eljárás során

Az elektromosan szigetelő kesztyű jelölései azt mutatják, hogy milyen munkafeszültségig használhatóak

00 500 Volt munkafeszültségig
0 1500 V munkafeszültségig
1 7500 V munkafeszültségig
2 17000 V munkafeszültségig
3 26500 V munkafeszültségig
4 36000 V munkafeszültségig

 

 

Következő lépés