Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Webáruházunk szíve

Unas webáruház

Látogató számláló

6
3
9
1
2
6
5

Hegesztőpajzsok, fejpajzsok és kézi pajzsok

Hegesztőpajzsok, fejpajzsok, kézi pajzsok

A hegesztés során elengedhetetlen a fej védelme a különböző sérülések elkerülése érdekében. Ebben a kategóriában a hegesztési munkához megtalál minden arcot, fejet, illetve szemet védő eszközt. Rendeljen hegesztőszemüvegeket, pajzsokat és munkavédelmi bakancsokat is mérsékelt árakon, akár díjmentes kiszállítással! A csomagokat DPD futár viszi házhoz.

Következő lépés
Ár
82 Ft - 69 488 Ft
Raktárkészlet
31
15
Választható színek
1
23
1
2
14
8
2
Gyártó
8
2
15
3
6
2
10
2
Termék szűrő
 

A hegesztés során a biztonság a legfontosabb. A hegesztésvédelemben a szem és az arc védelme alapfeltétel.

A hegesztéskor kialakuló láng- és ívhatás komoly baleseteket is okozhat. Ezek elkerülésének érdekében szükséges a hegesztőpajzs használata.

A pajzsok megvédik a felhasználót a hőtől, a mechanikai és a sugárzási ártalmaktól.

Az ideális hegesztőpajzs kiválasztása

Típusa lehet:

kézi pajzs

fejpajzs

a megfelelő kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy milyen anyag minőségű a megmunkált tárgy, milyen hegesztési technológiánál van rá szükség . Az ülő, illetve a lefelé végzendő hegesztés során inkább kézi pajzs használata népszerűbb, de a fejpajzsot kényelmesebb használni. A hegesztőpajzsok a pajzsok látómezejének nagyságában is különböznek egymástól. A választáskor a felhasználó igényei a befolyásoló tényezők, kinek melyik méret a megfelelő. Fontos, hogy hegesztés során a hegesztőpajzsnak meg kell óvnia használóját a magas hőmérséklettől, ami akár 3600 °C is lehet, valamint hegesztett fémek olvadáskor kifreccsenhetnek ami megfelelő védelem nélkül szintén kárt okozhatnak.

Fő részei:

pajzstest,

szűrőüveg és az előtétüveg.

A hegesztőpajzs kerete készülhet műanyagból, polikarbonátból vagy üvegből. Amennyiben a hegesztőpajzs pajzsteste megsérül, azonnal ki kell cserélni. A pajzsba beépített üveg lehet fényre sötétedő, ami segít a hegesztés előtt látni a munkaanyagot.a sötét üvegnél csak ívgyújtáskor van fény.

A hegesztőpajzs szűrőüvege egy megadott védőfokozattal rendelkezik, az egyes típusok DIN értékükben térhetnek el egymástól.

A DIN szám a szűrőüveg fokozatát mutatja, minél magasabb ez a szám, annál jobban sötétedik a hegesztőpajzs szűrőüvege.(DIN 9-től DIN 14-ig). A használatuk a hegesztési munka típusától függ: például a pálcás hegesztésnél már DIN 9-es szűrőüveget is lehet használni, míg a plazmavágáshoz csak a DIN 11-es fokozatúnál magasabbat. A szűrőüveg elé ajánlott víztiszta előtétüveget tenni, hogy megakadályozza a mechanikai károsodását. A hegesztő fejpajzsoknak a legmodernebb változata az elektrooptikai hegesztő fejpajzs, mely egy az erős fény hatására elsötétedő speciális fénykazettával van felszerelve. Az alaptípusoknál sötétedés fokozata gyárilag be van állítva DIN 10-11 értékre. A fejlettebb típusoknál a hegesztést végző több védőfokozat tartományt is beállíthat annak megfelelően, hogy milyen hegesztési feladat az elvégeznivaló. Szabvány száma :EN 379

 A kézi, illetve a fejpajzsok vizsgálati módszereit, követelményeit és a jelölésekre vonatkozó előírásokat az EN 175, illetve, az EN 168 szabvány tartalmazza.

A szűrőüvegekre az EN 166 és az EN 169 szabványok vonatkoznak.

Következő lépés