Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Webáruházunk szíve

Unas webáruház

Látogató számláló

6
2
8
7
6
4
1

Fejvédelem

Fejvédelem, munkavédelmi sisakok

A fejvédelem kategórián belül megtalálható mindenféle munkához tartozó, a fejet, illetve az arcot védő felszerelés. Legyen az munkavédelmi sisak, hegesztőpajzs, kámzsa vagy egyéb kiegészítő. Minden termékünk rendelkezik EN szabvánnyal és tanúsítvánnyal. Ha bővebb információra van szüksége, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal elérhetőségeinken!

Olvasson bővebben az arc- és fejvédelemről ide kattintva!

Következő lépés

FEJVÉDELEM

A fejvédelem során a biztonsági eszközöknek védőeszköznek védelmet kell biztosítaniuk a mechanikai hatások (szabadon eső tárgyak, álló tárgyba ütközés, mozgó tárggyal ütközés), sugárzások, hőhatások, égés, hideg ártalom, valamint zaj ellen. A védősisakok átlagos élettartamát befolyásoló tényezők pl.: hőmérsékleti viszonyok, használat gyakorisága, mechanikai igénybevétel foka, fizikai és kémiai sérülések, napfény és UV sugárzás. Ha az eszközt erős ütés éri, akkor is le kell cserélni, ha látszólag nincs az eszközön sérülés. A védősisakok védőképességének fokozatát az ütéselnyelő képességük határozza meg, ami ne haladja meg az 5,0 KN értéket.

 

Az arc- és fejvédelmi egyéni védőeszközökre vonatkozó legfontosabb szabványok:

 

 

SZABVÁNY SZÁMA

SZABVÁNY MEGNEVEZÉSE

MSZ EN 397

Ipari védősisak

MSZ EN 14458

Személyi szemvédő eszközök. Tűzoltó, mentő és vészhelyzeti szolgálatok által tűzoltó és négyteljesítményű ipari védősisakokkal együtt használt arcvédők és álarcok

MSZ EN 14052

Nagy védő képességű ipari védősisakok

EN 443

Védősisakok épületekben és más szerkezetekben végzett tűzoltáshoz

EN 12492

Hegymászó sisakok

EN 50365

Villamosan szigetelő védősisak kisfeszültségű villamos berendezésekben való használatra

Következő lépés