Szűrés
Méretek
Raktárkészlet
Választható színek
Ár
1 Ft - 41 377 Ft
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

Unas webáruház

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
8
8
2
9
5
4

Vágásbiztos kesztyű

Fő kategória >Munkavédelmi kesztyű >Vágásbiztos kesztyű

Vágásbiztos munkavédelmi kesztyűk

Mechanikai védőkesztyűink legtöbbször bőrből, műbőrből, mártott-kötött alapanyagokból, vagy textilbőrből készülnek. Utóbbiak kizárólag száraz körülmények között alkalmazhatók. Vágással szembeni ellenállásukat a „B” betűjelzés mutatja. Ne hezitáljon, rendeljen megújuló felhozatalunkból speciális munkaruházatok is kiszállítással!


Sorrend:

A641 - Piros cut 1 kesztyű - Piros (XL)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
328 Ft
  TAEKI5 VÁGÁSBIZTOS HŐÁLLÓ KÖTÖTT, SZÜRKE KESZTYŰ (9)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 182 Ft
  TAEKI SZÜRKE KARVÉDŐ /DB, 100°C HŐÁLLÓ, 5-ÖS VÁGÁSÁLLÓ (35 CM)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 227 Ft
VÁGÁSBIZTOS SZERELŐKESZTYŰ, FEKETE PU TENYÉR (11)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 011 Ft
  KÖTÖTT VÉKONY SÁRGA KEVLAR KESZTYŰ, VÁGÁSBIZTOS, HŐÁLLÓ (9)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 566 Ft
LÁNCKESZTYŰS FÉMGYŰRŰS ÖTUJJAS (KÉK,L)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
25 762 Ft
A640 - Sabre pontozott vágásbiztos kesztyű - Szürke (XL)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 468 Ft
Portwest - A690 Vágásbiztos alkarvédő, 45 cm
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 692 Ft
  MÁRTOTT NARANCS KREPP LATEX, ÉRDES, VEGYSZERÁLLÓ, 32CM (10)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 675 Ft
TAEKI5 VÁGÁSBIZTOS HŐÁLLÓ LATEX KESZTYŰ (9)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 254 Ft
Portwest A700 General Utility kesztyű (XL)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 408 Ft
  TAEKI5 VÁGÁSBIZTOS SZERELŐKESZTYŰ, FEKETE LATEX TENYÉR (9)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 120 Ft
Portwest - A621 Nitrilhab vágásbiztos kesztyű, Cut 5 (XL)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 910 Ft
Hiányos
  Portwest A655 Cut 5 vágásbiztos élelmiszeripari kesztyű (XL)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 910 Ft
LÁNCKESZTYŰ FESZÍTŐ GUMI (100/csomag)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
8 398 Ft
  KÖTÖTT VASTAG SÁRGA KEVLAR KESZTYŰ, VÁGÁSBIZTOS, HŐÁLLÓ (7)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 710 Ft
VÁGÁS ELLENI ERDÉSZKESZTYŰ
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
9 915 Ft
  SZERELŐKESZTYŰ, VÁGÁSBIZTOS HPPE, FEHÉR PU TENYÉRREL (9)
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 108 Ft
 

prev
next

 A vágásállóság szintjét az EN388-as szabvány méri, és a tanúsítvány második számjegye jelöli. (pl. egy 4342-es kesztyű vágásállósága 3-as). A szintek 0 és 5 közötti számok, minél nagyobb ez a szám, a kesztyű annál jobban bírja sérülés nélkül az éles tárgyakkal, pengékkel ejtett vágásokat.

 

Gyengén vágásálló, kötött-hurkolt kesztyűk:


 0 szintűek a vékony gumikesztyűk (és a hasonló védőkesztyűk), 1-es szintűek az egyszerű nylonkesztyűk, melyek igen könnyen sérülnek, így csak éles tárgyaktól mentes munkakörnyezetre javasoltak. Az ilyen kesztyűk vágásállósági tanúsítványa éppen arról tanúsít, hogy az adott kesztyű gyakorlatilag nem véd vágásokkal szemben, csak igen tompa élű eszközök ellen nyújt védelmet, az éles tárgyakkal szemben azonban nem! Ezért fontos tudni, hogy a vágásállóként olcsón vásárolt 1-es és 2-es szintű kesztyűk csak igen minimális védelmet adnak, sok felhasználásban csak pár napig használhatók és egy erősebb behatás esetén ezeket viselve bekövetkezik a vágásos baleset. Valóban éles tárgyakkal végzett munka esetén, egy munkavédelmi ellenőrzés során, az elégtelen vágásállóságúnak tanúsított kesztyű ugyanúgy bírságot eredményez, akár egy ilyen vágásállósági tanúsítvány birtokában is.


Erősebben vágásálló (speciális, vágásálló szálakbból kötött) védőkesztyűk:


 Ezek az EN388-as szabvány szerint 3-as, 4-es, vagy a legmagasabbnak nevezett 5-ös védelmi szintűek.
 Ezek a védőkesztyűk számos munkafolyamatban akár több hétig is használhatók. Az ilyen kesztyűket felhasználók mind arról számolnak be, hogy a tartósság és a jobb biztonság jelentős, akár többszörös költségcsökkenést eredményezett, szemben a gyenge minőségű, pár száz forintos, de naponta cserélendő, elégtelen kesztyűk havi költségével. Erősen vágásálló (5-ös szintet messze magahaladó) kesztyűk:


 A mikropáncélozott anyag (HexarmorÒ technológia, SuperfabricÒ anyag) a vágásállóságát nem a felhasznált szálakból kapja, hanem az anyag felszínét fedő, apró, mineralizált műanyag lapkák által nyeri. Ezek a vágásnak igen ellenálló felületek, olyan vágásállósággal, mely a legjobb vágásálló kötött kesztyűket is többszörösen múlja felül. Ezek a lapkák egyben erősen kopásállók, szúrásállók, ezzel is meghaladva a kötött kesztyűk tulajdonságait . A lapkák mérsékelten hőállók is.
 Az ilyen anyagból készült, vagy az ilyen védőréteget tartalmazó kesztyűk és egyéb eszközök ezáltal olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, és olyan vágási ellenállást (szúrási és kopási ellenállással együtt) érnek el, melyet a kötött versenytásak meg sem közelítenek.

 A magasabb vágásbiztonsághoz továbbá jóval hosszabb élettartam is párosul, mely a magasabb ár ellenére is komoly gazdasági megtakarítást jelenthet.


A szabvány korlátai:


 Igen fontos megjegyezni, hogy a szabvány születésekor még nem léteztek a mai technológiák által előállított műszálak, így a maximális 5-ös szintet elérő kesztyűk sem egységes vágásállóságúak. Tehát vannak olyan kesztyűk melyek az 5-ös szintet éppen teljesítik, és vannak melyek az 5-ös szintű vágás sokszorosát is elviselik, de a szabvány szerint ezek egyformán a maximális 5-ös szintű jelzést kapják.
 Nyilvánvaló az is, hogy egy vastagabb, de kevésbé erős anyag is jobban bírja a vágást, így a vastagság növelésével is elérhetők magasabb szintek, ám a munka kényelmét, a finom munka lehetőségét  nagyban lerontja egy vastag, rossz fogásbiztonságú kesztyű. 

 Sok vágás átlyukasztással kezdődik, a kötött anyagoknál ez viszont gyakran előfordul. Az átszúródás helyén a szálak sérülnek, szakadhatnak . Az így meggyengült kesztyű védelme gyorsan megszűnik, és akár észrevétlenül is balesetveszélyessé válik. 


 A tesztet új anyagokkal (pl. új kesztyűkkel) végzik el. Ám ahogy a kesztyű használatba kerül, úgy kopik a felszíne. A kopott vágásálló szálak már csak töredékét védik a vágásnak, mint az újak. Tehát a kopásállóság igen sokat jelent a vágásállóság fenntartásában vagy annak csökkenenésében. 
 
 A tenyéri borítás (mártás) a vágásálló kesztyűkön éppen a szálaknak az eltekeredését gátolja. Tehát a kötött és mártott vágásálló kesztyűk vágásállósága gyengébb a tenyéri részén, mint a kézháton.  Mivel a mikropáncélozott anyagokban a szálak elfordulása nem vesz részt a vágásállóság kialakításában, így ott ennek nincsen csökkentő szerepe, a bemért és tanúsított vágásállóság valóban annyi lesz a felhasználás során is