Új jelszó kérése
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

Unas webáruház

Fizetési megoldás
Látogató számláló
0
7
3
6
6
4
3

Munkavédelmi szemüveg

Fő kategória >Munkavédelmi szemüveg

Munkavédelmi szemüveg

 

 Üzletünk számos munkavédelmi szemüveg fajtát ajánl az Ön biztonságos munkavégzése érdekében.
A munkavédelmi szemüveg használatával megvédi szemét a káros és sokszor maradandó fizikai hatásoktól.

Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a szemsérüléseket az, ha munkaidőnk teljes hosszában védőszemüveget viselünk. Ehhez szükséges, hogy elégedettek legyünk a szemüvegünkkel,melynek rendelkeznie kell a megfelelő illeszkedéssel, a tökéletes védelemmel.

A munkavégzés függvényében érdemes először azt kiválasztani, milyen szabvány felel meg leginkább a kívánt védelemnek.

 

MSZ EN166 szabvány

 Alkalmazható minden típusú, a szem károsítására alkalmas vagy a látás romlását okozó veszélyek elleni egyéni szemvédőre, kivétel ezalól az atomerőműi eredetű, a röntgensugárzás, láézer és az alacsony hőmérsékletű infravörös sugárzás veszélyei elleni egyéni szemvédőket.

MSZ EN 169 szabvány

 Ez a szabvány megadja a fokozatszámokat és hegesztést, keményforrasztást és plazmavágási munkálatokat végzők védelmét biztosító átadási specifikációját. Az ilyen típusú szűrők egyéb alkalmazandó követelményeit a MSZ EN166 szabvány tartalmazza.

 

MSZ EN 175 szabvány

 Ez a szabvány specifikálja az általános követelményeket és próbamódszereket, a munkavégző arcának és szemének az ártalmas optikai sugárzási és szokásos hegesztési, vágási vagy egyéb kapcsolódó műszaki tevékenység során keletkező sajátságos kockázatok ellen használt védelmi berendezéskre vonatkozóan.

A berendezést úgy kell megszerkeszteni, hogy alkalmazni lehessen a védőszűrőket védőüveg vagy szemlencse erősítéssel, követve a hegesztési műveletekhez a védőberendezést gyártő ajánlásait az MSZ EN 166, az MSZ EN 169 vagy az MSZ EN 379 szerint.

 

 A védőszemüvegek és arcvédők mechanikai ellenálló képességét úgy tesztelik, hogy egy 6 mm acélgolyót egy méter távolságról különböző sebességgel a védőeszközre lőnek. A golyó sebességének függvényében négy különböző csoportot különböztetünk meg.

     -190m/sec - polikarbonát arcvédők
     -120m/sec - zárt védőszemüvegek és arcvédők
     -45 m/sec - száras, zárt védőszemüvegek és arcvédők
     -12 m/ sec - A hegesztő szűrőüveg és kobaltüveg még ennek sem felel meg, ezért kell előtét védőüveget használni.

 

 Ezen felül egyéb, munkahelyi sajátosságból eredő szempontokat is figyelembe kell venni, mint pl.: fröccsenéssel, durva vagy finom porral, gázzal, párával járó munkavégzés, amelytől a védőszemüvegnek vagy arcvédőnek védelmet kell tudni nyújtani.

 


29 termék
Kiegészítők