Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Webáruházunk szíve

Unas webáruház

Látogató számláló

6
3
7
9
0
7
7

Munkavédelmi cipő

Munkavédelmi cipők, munkavédelmi lábbelik

Munkavédelmi cipők kínálatunkba a szabványosított védelmi szinteknek megfelelő, acélbetétes, kevlár és kompozit védelemmel ellátott munkavédelmi lábbelik mellett nemcsak bakancsok, de csizmák és szandálok is helyet kapnak. Ugyanitt kiegészítőket is választhat – többek között zoknikat és talpbetéteket, melyek teljes komfortot nyújtanak a mindennapokban. Munkaruhát is vásárolna? Válasszon minőségi darabjainkból!

 

A munkavédelmi cipők fontossága

A munkavédelmi lábbelik használata egyes munkakörökben, építkezések során kötelező, azonban ne felejtse el otthoni munkavégzése során is használni. Rengeteg otthoni munkából adódó baleset következik be évente megfelelő védőcipő hiánya miatt.

A balesetek 90%-a lábunkat éri, és a két legveszélyesebb pont a felső lábközéptől lefelé a lábujjak végéig lévő rész, illeve a talp. A sérülések nagy része ezt a két területet érinti. Az acélbetétes cipő és az acélbetétes bakancs ezektől óvja meg a használóját, hiszen a védőcipőnek az orra és talpa is véd az átszúrások és az ütődés ellen.

 

A kényelem is fontos szempont!

Minden esetben nagyon lényeges, hogy a munkavédelmi sportcipő, villanyszerelő cipő vagy egyéb  védőcipő ne csak biztonságos, de kényelmes is legyen. Kialakításuknak köszönhetően ugyanis minden modell az egész napos komfortodat szolgálja akkor is, ha adott esetben nyolc órán keresztül viselned kell. Erre találták ki az anatómiai talpbetéttel ellátott munkáscipőt, amely által megelőzhető a hát-, derék -és lábfájás kialakulása. Természetesen a fájdalom mellett búcsút inthetsz a vízhólyagoknak, a sajgó saroknak és a zsibbadó talpaknak is. Hiszen egy igazán kényelmes munkás cipőben ilyesmi nem fordulhat elő még komoly fizikai megterhelés esetén sem. Ha beleizzad a lábad és kényelmetlenül érzed magad egy zárt munkavédelmi bakancsban, akkor sincs gond! Nyári vagy benti melegben végzett munkákhoz, már ott van a munkavédelmi szandál!

Ha nehéznek érzed a munkavédelmi cipődet vagy esetleg télen hideg vagy átfagy, erre is van megoldás: a kevlár cipő! A kevláros védőcipő előnye, hogy a műanyaghoz hasonló tulajdonságokkal bír. Könnyű és nem vezeti a hőt, így a hideget sem veszi át!

 

A munkavédelmi cipők ára

A védőcipők ára széles skálán mozog, kínálatunkban a munkavédelmi tornacipőktől a komolyabb védelemmel bíró darabokig minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legkedvezőbb árakon kínáljuk őket. Online áruházunkban a legjobb, legkeresettebb márkákat találod meg. A hosszú évek szakmai tapasztalata által tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sok múlik azon, hogy egy esetleges baleset esetén olyan lábbelit viselj, amely megóv annak komolyabb következményeitől.

 

A munkavállalók részére csak olyan egyéni védőeszközök adhatóak ki, amelyek rendelkeznek a szükséges tanúsítással. Egyéni védőeszközök esetében a követelményekre, vizsgálatokra és a megjelölésre vonatkozó előírásokat nemzeti szabványok tartalmazzák. Az adott területen érvényben lévő szabványok olyan követelményeket állítanak fel, amelyek legjobban megfelelnek az adott terület tudományos technikai színvonalának. Az esetek zömében műszeres vizsgálatot igényel, mivel a megfelelő védelmet nyújtó egyéni védőeszközök csak a mért értékek ismeretében határozhatók meg. A mindezek alapján meghatározott védőeszköz típus közül kell kiválasztani a legalkalmasabbakat. Munkavédelmi cipőink bevizsgáltak, minden igényt kielégítenek. Kérés esetén a tanusítványokat tudjuk mellékelni.

A munkavédelmi cipő kiválasztásánál a biztonsági szempont után a kényelem a legfontosabb,hiszen a lábbelit sokszor 12-16 órán keresztül viseljük. Új cipő vásárlásánál mindíg figyelembe kell venni,hogy inkább nagyobb legyen mint a sima utcai viselet. Ez azért szükséges,mert a lábunk az egésznapos megterheléstől bedagad,tehát a pont jó cipő már szorítani fog és úgy már nem kényelmes. Télen a vastagabb zoknival is megfelelő lesz. Természetesen plusz talpbetétet is rakhatunk bele,amit szintén talál az áruházunkban. A talpbetétünk képes legyen tompítani a nyomást,jó ütéselnyelő képességű,jól szellőző legyen.

A munkavédelmi cipőink,szandáljaink kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. A kivitelezésük lehet a hagyományos, de sportos is. Attól,hogy sportos még az összes előírásnak megfelel /Viztaszító,hő - és hidegálló,acélbetétes/.

Nagyon fontos a lábbelik talpa is: Átszúrás ellen védő acél talplemezes,antisztatikus,olaj -és saválló,kétrétegű PU talp,csúszásmentességre bevizsgált. Termékeink leírásában ezeket mind feltűntetjük a könnyebb választás érdekében.

Lábvédelem leírások

Következő lépés
A munkavédelmi cipő a biztonságos munkavégzés egyik alapvető eszköze. Célja, hogy megvédje a lábakat a sérülést okozó hatásoktól, mint például az esések, koccanások, szúrások, vágások, vegyi anyagok, hőmérsékleti hatások, illetve az elektrosztatikus feltöltődéstől. A munkavédelmi cipőt az előírásoknak megfelelően tervezik és gyártják, és különösen szigorú szabályok vonatkoznak azokra az iparágakra, ahol magas a sérülés kockázata. Az ilyen cipők magas minőségi szintjének biztosításához a gyártók és forgalmazók a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel. A legjobb minőségű cipők anyaga lehet bőr vagy műanyag, de néha különösen veszélyes munkahelyeken, speciális anyagok, például üvegszálas vagy karbon szálakból készül. A cipők talpjai speciális mérnöki megoldások, amelyek megfelelő fogást és stabilitást biztosítanak. Az ilyen cipőknek a talp általában sima vagy profilozott, és biztosítja a jó tapadást a különböző felületeken. Néhány cipő talpa szigetelt, ami csökkenti a statikus elektromosság mennyiségét, ami munka közben felhalmozódhat. A munka végeztével a cipők tisztítása és karbantartása fontos, hogy megtartsák a funkcióikat és teljesítményüket. A munkavédelmi cipők javítására is lehetőség van, ha a kopás vagy a sérülések aláássák a biztonságot. Minden dolgozónak szüksége van munkavédelmi cipőre, legyen az építőipari munkás, vasutas, autószerelő vagy élelmiszeripari dolgozó. Az előírások teljesítése és a dolgozók védelme érdekében a megfelelő felszerelés mindig fontos szerepet játszik. A megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztása és használata kevesebb balesetet, kevesebb sérülést és magasabb dolgozói hatékonyságot biztosít.
Következő lépés