Ezen az oldalon olyan termékeket talál, amit a tárolás különböző területein használhatunk, a műanyag ládától, a kabátakasztóig. Válogasson kedvére és adja le rendelését,melyet előreutalással, utánvéttel vagy online is kiegyenlíthet.
A termékek tárolási folyamata rendkívül fontos szerepet játszik az élelmiszerek higiéniai biztonságának megőrzése szempontjából. Az áruházak és kereskedelmi egységek kiemelt figyelmet fordítanak a termékek megfelelő tárolására. Az élelmiszeriparban az élelmiszerek eltarthatóságát legnagyobb mértékben befolyásoló tényezők a hőmérséklet, a nedvesség és a levegőben található oxigén tartalom.
Az élelmiszerek tárolásának alapvető szabálya, hogy minden készítményt az előírt hőmérsékleten kell tárolni. Az élelmiszerek hőmérsékletétől függően megkülönböztetünk száraz és hűtött tárolókat. A száraz tárolókban az élelmiszereket szobahőmérsékleten száraz és szellőztetett környezetben lehet tartani, amelyek az élelmiszerek csomagolásának megfelelően kiválasztottak lehetnek.
A hűtött tárolók általánosan használtak a hűtést igénylő élelmiszerek számára.Hűtött tárolókban a hőmérsékletet általában +2 és +8 °C között lehet tartani.Az élelmiszereket rovott ajtókkal és polcokkal ellátott polcokon helyezhetjük el, minden élelmiszereket megfelelő elhelyezési körülmények között kell tárolni például a szikvíznek nem szabad az élelmiszer felett lennie, míg pl. a hús és a halaknak alul kell lennie.
Amikor az élelmiszerpiacon vagyunk, akkor érdemes figyelni az élelmiszerek megfelelő tárolási körülményeit, megnézni a szavatossági idejét és biztosítani, hogy az általunk vásárolt élelmiszer megfelelő sorrendben került kihelyezésre a polcokra. Az élelmiszerbiztonság mindenki számára fontos, így az általunk vásárolt élelmiszerek megfelelő tárolása az egész család egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen.
Következő lépés
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.