Szűrés
Raktárkészlet
Választható színek
Ár
1 152 Ft - 25 225 Ft
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

Unas webáruház

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
8
8
2
9
5
4

Hegesztőpajzsok, fejpajzsok és kézi pajzsok

Fő kategória >Fejvédelem >Hegesztőpajzsok, fejpajzsok és kézi pajzsok

Hegesztőpajzsok, fejpajzsok, kézi pajzsok

A hegesztés során elengedhetetlen a fej védelme a különböző sérülések elkerülése érdekében. Ebben a kategóriában a hegesztési munkához megtalál minden arcot, fejet, illetve szemet védő eszközt. Rendeljen hegesztőszemüvegeket, pajzsokat és munkavédelmi bakancsokat is mérsékelt árakon, akár díjmentes kiszállítással! A csomagokat DPD futár viszi házhoz.


Sorrend:

PW68 - Hegesztőszemüveg - Üvegzöld
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 639 Ft
WELDGUARD SE 1140 HEGESZTŐPAJZS
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 880 Ft
ARTILUX WELD  HEGESZTŐSZEMÜVEG
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 941 Ft
SK 100 hegesztőpajzs
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
4 858 Ft
ASK300 automata hegesztőpajzs
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
22 108 Ft
FELHAJTHATÓ HEGESZTŐ PAJZS 90*110
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
4 688 Ft
KÉZI HEGESZTŐPAJZS 90*110
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 152 Ft
SK 200 PAJZS
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
2 798 Ft
DRAGON ELEKTROOPTIKAI PAJZS
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
25 225 Ft
Portwest PW60 Hegesztőszemüveg
Raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
1 775 Ft
Automata Fejpajzs CENTROWELD
Nincs raktáron
Bruttó ár:
Bruttó AKCIÓS ár:
15 479 Ft

A hegesztés során a biztonság a legfontosabb. A hegesztésvédelemben a szem és az arc védelme alapfeltétel.

A hegesztéskor kialakuló láng- és ívhatás komoly baleseteket is okozhat. Ezek elkerülésének érdekében szükséges a hegesztőpajzs használata.

A pajzsok megvédik a felhasználót a hőtől, a mechanikai és a sugárzási ártalmaktól.

Az ideális hegesztőpajzs kiválasztása

Típusa lehet:

kézi pajzs

fejpajzs

a megfelelő kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy milyen anyag minőségű a megmunkált tárgy, milyen hegesztési technológiánál van rá szükség . Az ülő, illetve a lefelé végzendő hegesztés során inkább kézi pajzs használata népszerűbb, de a fejpajzsot kényelmesebb használni. A hegesztőpajzsok a pajzsok látómezejének nagyságában is különböznek egymástól. A választáskor a felhasználó igényei a befolyásoló tényezők, kinek melyik méret a megfelelő. Fontos, hogy hegesztés során a hegesztőpajzsnak meg kell óvnia használóját a magas hőmérséklettől, ami akár 3600 °C is lehet, valamint hegesztett fémek olvadáskor kifreccsenhetnek ami megfelelő védelem nélkül szintén kárt okozhatnak.

Fő részei:

pajzstest,

szűrőüveg és az előtétüveg.

A hegesztőpajzs kerete készülhet műanyagból, polikarbonátból vagy üvegből. Amennyiben a hegesztőpajzs pajzsteste megsérül, azonnal ki kell cserélni. A pajzsba beépített üveg lehet fényre sötétedő, ami segít a hegesztés előtt látni a munkaanyagot.a sötét üvegnél csak ívgyújtáskor van fény.

A hegesztőpajzs szűrőüvege egy megadott védőfokozattal rendelkezik, az egyes típusok DIN értékükben térhetnek el egymástól.

A DIN szám a szűrőüveg fokozatát mutatja, minél magasabb ez a szám, annál jobban sötétedik a hegesztőpajzs szűrőüvege.(DIN 9-től DIN 14-ig). A használatuk a hegesztési munka típusától függ: például a pálcás hegesztésnél már DIN 9-es szűrőüveget is lehet használni, míg a plazmavágáshoz csak a DIN 11-es fokozatúnál magasabbat. A szűrőüveg elé ajánlott víztiszta előtétüveget tenni, hogy megakadályozza a mechanikai károsodását. A hegesztő fejpajzsoknak a legmodernebb változata az elektrooptikai hegesztő fejpajzs, mely egy az erős fény hatására elsötétedő speciális fénykazettával van felszerelve. Az alaptípusoknál sötétedés fokozata gyárilag be van állítva DIN 10-11 értékre. A fejlettebb típusoknál a hegesztést végző több védőfokozat tartományt is beállíthat annak megfelelően, hogy milyen hegesztési feladat az elvégeznivaló. Szabvány száma :EN 379

 A kézi, illetve a fejpajzsok vizsgálati módszereit, követelményeit és a jelölésekre vonatkozó előírásokat az EN 175, illetve, az EN 168 szabvány tartalmazza.

A szűrőüvegekre az EN 166 és az EN 169 szabványok vonatkoznak.